Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Flash (External)

Thread Tools Search this Thread
Old Jul 19, 2008, 11:32 PM   #1
Senior Member
matthew2000tx's Avatar
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,451

I have a Canon 20D & 420ex. I ordered a optical slave studio kit, but I'm having trouble figuring out how to put the flash in the manual mode to turn off the pre-flash that the 420ex does to meaure exposure. My slaves keep going off with the first flash before the picture is taken. The saves are just basic AC slaves with no PC cord connections, and no way to adjust lenght of flash time.

Thanks in advanced. I'm new to studio stuff
matthew2000tx is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jul 20, 2008, 7:19 PM   #2
Senior Member
VTphotog's Avatar
Join Date: Mar 2005
Location: Extreme Northeastern Vermont, USA
Posts: 4,164

There are slave which are specified as 'digital', meaning they will ignore the pre-flash, and trigger on the full flash. I believe that some may also be switchable for either way. If yours aren't, than it may be that you will have to use your camera with manual settings to prevent the pre-flash, or you may be able to disable it in your camera menu rather than on the flash unit.

VTphotog is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 3:24 PM.