Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > General Discussion

Thread Tools Search this Thread
Old Jan 26, 2005, 1:58 PM   #1
Junior Member
Join Date: May 2004
Posts: 26

Hi, I was trying to improve the flash of my point & shoot digital camera by using a external flash but it doesn't seem to be working. The flash unit is attached to a photocell hot shoe and triggers when there is a flash it works fine for the SLR cameras.

The digital pictures are always darker then ones with just the camera flashes, I tried the various settings on the flash unit (to reduce output) but no good. Does anybody think this maybe also a timing(delay)/sync issue?

Thanks in advance
Jobbie is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jan 27, 2005, 8:29 PM   #2
Senior Member
terry@softreq.com's Avatar
Join Date: Jun 2004
Posts: 2,538

Well, you probably need to provide a little more detail.

What is the model of the digicam you are using?

What is the model of the flash?

What are your settings on the camera when you use the flash?

Does your camera manual say you have to program a certain setting if you are using an external flash to say "I'm using an external flash, not the built in one"?

Without some detail, it would be nearly impossible to answer your question.

terry@softreq.com is offline   Reply With Quote
Old Jan 28, 2005, 10:27 PM   #3
Senior Member
msantos's Avatar
Join Date: Dec 2004
Posts: 561

Make sure the flash you are using is for Digital Cameras.

Digicams use "pre-flash" for exposure calc, this pre-flash will trigger non-digicam ready flashes(too early) and the picture will bedark.

msantos is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 6:24 PM.