Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > General Discussion

Thread Tools Search this Thread
Old Jul 9, 2005, 11:04 PM   #1
Senior Member
pineywoodsman's Avatar
Join Date: Jun 2005
Posts: 189

Seems to have started today. I rarely ever had "stuck" pixels on my Canon A75 photos until today. I don't know if that's what you'd call it, but basically there's a small white spot showing up on all my photos since this afternoon, always in the same place. It's worse in dark photos and according to photos I took in a dark room, it showed up as well no matter what shutter speeds or ISO I used.

I've read about "stuck" pixels, but what causes them? My camera is only slightly over a year old, fortunately I have an extended warranty. But is this something too small for a warranty to cover? Is there any way to fix stuck pixels on a CCD?

I attached a crop of an image with this white pixel that stands out always in the same place.

It's very easily fixed though by cloning and shows up more in low lightsituations, not really enoughof a problemto stop me from using the camera.

Attached Images
pineywoodsman is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 4:49 AM.