Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > General Discussion

Thread Tools Search this Thread
Old Jul 10, 2002, 5:31 PM   #1
Junior Member
Join Date: Jul 2002
Posts: 1
Default delay between pressing shutter and actually capturing pictur

Hi, can someone help me?
I just got my nikon coolpix 5000, I noticed that there is a delay between I pressed the shutter and the time the camera actually capturing the picture. The picture shown on the LCD monitor is not quite the moment of the image I wanted to captured. It is annoying.
I already set the camera as continuous focusing, not single focus. But I still have to wait for the green light ( focus ready ) to come on before I press the shutter fully.
Is it something I set up wrong on the camera, or is this a common problem for digital camera. please advise

[Edited on 7-10-2002 by Kenlau]
Kenlau is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jul 10, 2002, 9:35 PM   #2
steve's Avatar
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,535

It's pretty much the same with all of them, they still have to set the white balance and exposure the instant before the shutter fires.

You can cut the delay down by presetting a white balance value other than auto. The best way is to have the shutter half-pressed which locks the focus, white balance and exposure - from this point to actual capture is as fast as it gets.

steve is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 2:19 PM.