Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Konica Minolta

Thread Tools Search this Thread
Old Jun 17, 2003, 2:43 PM   #1
Junior Member
Join Date: Jun 2003
Posts: 2
Default Dimage 7i fuzzy during autofocus?

I just satisfied my want for the 7i last week by getting a deal on a refurbished unit from an online auction. Everything seems to work ok on the unit, but I have noticed a couple of things.

As the subject line says, the view of the image goes a bit fuzzy during the autofocus process, especially when the EVF switches over to B&W due to low lighting condiions. Once the focus is locked, the picture returns to normal. I'm guessing that this is due either to noise in the circuit or a very small power dip due to the AF motor coming on. Is this normal?

I also had a problem several days ago where both the EVF and the LCD went completely scrambled while composing a shot. Kind of like in Star Trek when the Romulans start jamming the transmission at the source and somebody always yells "You're breaking up!" at the static on the viewscreen. Anyway, I shut the camera off and turned it back on again, and all returned to normal. Any ideas?

I want to make sure that I didn't get a non-refurbished refurb camera.

relayer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jun 17, 2003, 4:03 PM   #2
Senior Member
NHL's Avatar
Join Date: Jun 2002
Location: 39.18776, -77.311353333333
Posts: 11,331

the view of the image goes a bit fuzzy during the autofocus process
This is how they sped up the autofocus process I believe... while the camera is doing the AF algorithm the EVF stop updating for a fraction of a second as the picture snap into focus. 8)

On the older D7 before the firmware update, the EVF is updated constantly and the user perceived the AF as hunting back and forth, also slowing down the autofocus process... That was one of my minor gripe with the new firmware, albeit ending with a faster focus!

With regard to the other problem, if unsure send it to Minolta if it's still under guaranty. They are really good at this... :P
NHL is offline   Reply With Quote
Old Jun 17, 2003, 9:39 PM   #3
Junior Member
Join Date: Jun 2003
Posts: 2

Good information, NHL - thanks for the quick response. As many times as I've read all the reviews and other info for the 7 and 7i, I should have remembered what you said in your firmware upgrade...

I've got a 6 month warranty on the thing, so I'm gonna use the snot out of it to see if any other gremlins are lurking. I'm not too concerned about the static thing since it's only happened once, but if it keeps on... back it goes.

relayer is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 10:45 AM.