Go Back   Steve's Digicams Forums > Post Your Photos > Landscape Photos

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Nov 6, 2006, 8:38 PM   #1
Senior Member
 
cmoy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,711
Default

First attempt at shooting the moon. It's a bit hazy out and with all of the light pollution in the city, it's hard to get a good shot. Alsomy Sigma 28-300mm is so soft Kind of like how it came out though :-)


Thanks for looking!

Chris



cmoy is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Nov 7, 2006, 3:23 AM   #2
Senior Member
 
bahadir's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Izmir, Turkey
Posts: 6,263
Default

Indeed, such a fascinating subject to work on
At first I was surprised to see that looong exposure time (1/13) for shooting such a bright item. But given the high AV (f/9), well...Even so,I wonder why you did not use a higher shutter speed at higher ISO to avoid blur (if handheld)I go up about 1/250 @ 50 ..Maybe you used a tripod but it happened unexpectedly while depressing the shutter release! Anyway could be improved somehow I think:
Attached Images
 
bahadir is offline   Reply With Quote
Old Nov 7, 2006, 7:32 AM   #3
Senior Member
 
cmoy's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,711
Default

Thanks for the fix Bahadir! I first started out with f/11. I read somewhere this was the best place to start. I don't know why I didn't try setting my shutter first/faster :? Guess I got too excited when I saw the moon :lol: I'll definitely try againsince now I know I can catch the moon from my window :-) BTW Never noticed how fast the moon moves! :O
cmoy is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 9:06 PM.