Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Memory Cards, Microdrives, Card Readers

Thread Tools Search this Thread
Old Apr 23, 2009, 8:44 PM   #1
Junior Member
Join Date: Apr 2009
Posts: 2

I just bought a Canon Rebel XSI and when i put my Transcend Class6 8GB memory card in it said "No Card". Its not on lock or anything.

please help.
powershot is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Apr 24, 2009, 6:36 AM   #2
Senior Member
TCav's Avatar
Join Date: Sep 2005
Location: Washington, DC, Metro Area, Maryland
Posts: 13,396

Do you have any other cards? Do they work ok?

Does your Transcend card work ok in other devices? Does it workin your computer?
TCav is offline   Reply With Quote
Old Apr 24, 2009, 6:47 AM   #3
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,371

How is the card formatted? It will need to be FAT32, and if you had it formatted as something like NTFS, the camera won't be able to use it.

You may want to try reformatting it as FAT32 using Windows if you have a card reader. Just go to "My Computer", right click on the card and select Format. Then, make sure to select FAT32 from the drop down list of file system types you'll see. Then, reformat it using the camera's menu choice for format before using it again.

You may also want to try this utility. You'll see a download button at the bottom of the page:


JimC is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 7:11 AM.