Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Memory Cards, Microdrives, Card Readers

Thread Tools Search this Thread
Old Mar 18, 2005, 9:52 PM   #1
Senior Member
Join Date: Feb 2003
Posts: 107

Has anyone tried a Minolta SD to CF Adapter on a Canon or Nikon Digicam? I happen to have several 1G and 500mb SD cards for my PDA. Rather than buying CF cards for my CF Canon and CF Nikon, I though I might buy the adapter. But I'm not sure about compatibility or durability.

rodmeister is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Mar 18, 2005, 10:18 PM   #2
Senior Member
sjms's Avatar
Join Date: Jul 2002
Posts: 2,735

i have and it works. i have it just in case. but CF is't going anywhere for a while so going nuts on SD isn't the answer right now and volumewise its a little short too. my 1Dsm2 and 1Dm2 have both slots. capacitywise CF can grow faster vs SD just by package capacity alone. with SD its a little more complex each time they try to squeeze more in and maintain quality and yield. the proverbeal 10 pounds of @$% in the 5 pound bag concept.

the fact that we have 12, 17, 22 and higher MP imagers keeps it going just fine. each time they up SD volume a certain amountCF doubles it. the current SOA (state of the art) SD card is 2GB and thats just showing up. 8GB for CF coming out of the gate.

wow! it went up in price. i paid $45 for mine a year ago. go figure. oh it is durable.

sjms is offline   Reply With Quote
Old Mar 18, 2005, 10:22 PM   #3
Senior Member
Stevekin's Avatar
Join Date: Jun 2004
Posts: 1,611

It would seem there is every possibility that it may work OK. According to this reviewer, he has used it with a Canon S1 IS. http://www.epinions.com/content_139025747588

A number of reviews suggest it would besuitable with 'most' compact flashcompatible cameras.

To be on the safe side, ask the retailer if they know for sure if it would work. They could always try it first if you ask them nicely. Or ask them if you can return it, no strings, if you find it doesn't work.


Stevekin is offline   Reply With Quote
Old Mar 18, 2005, 10:30 PM   #4
Senior Member
sjms's Avatar
Join Date: Jul 2002
Posts: 2,735

just an addendum

cameras it has workin with no problem

canon EOS1Ds

canon EOS1Dmk2

canon EOS1Dsmk2

minolta A1, D7Hi

Olympus C5050z

nikon F100

Nikon D2H


i have formatted it in my computer using the adapter with no ill affect.
sjms is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 6:35 PM.