Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Memory Cards, Microdrives, Card Readers

Thread Tools Search this Thread
Old Apr 6, 2005, 9:21 AM   #1
Junior Member
Join Date: Apr 2005
Posts: 2

I purchased the Canon SD300 / IXUS 40 a few days ago and then bought two Integral 1GB SD cards; one for my PDA and the other for the Canon. I have, however, been experiencing "memory card error" messages at no-particular interval.. i.e I can be shooting around 30-200 images and then when its time to play the images back via the camera a "Unreadible Image" message will be shown; and no amount of left-right clicking will move on to the next image.. and no sooner do you turn it back to picture-take mode than you get "memory card error" .. This is all confounded by the fact that your sometimes able to see the images in picture-view mode..

I have given the card a deep test on both the PC (with scan-tools, checkers, etc..) and also in the PDA and it works perfect. The images are even still contained there and can be pulled off with ease both via my PDA and PC card-reader.. but as soon as I stick it back in the camera, bang .. error messages. Sometimes I can't even format it, but can do so via the PC or PDA.. again, no problems.

I wonder if this camera has known issues with memory cards over a certain size / speed..? -- and I can't blame the SD card as it works with both the PC & PDA..

I have been in contact with my supplier and they have agreed to replace it with another - but I'm very concerned that its going to be the same issue again.
Viva Revolution is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 4:44 PM.