Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Memory Cards, Microdrives, Card Readers

Thread Tools Search this Thread
Old Feb 8, 2003, 4:21 PM   #1
Junior Member
Join Date: Feb 2003
Posts: 16
Default New Sandisk 6-in-1 reader not working right

I just got one of those SanDisk 6-in-1 USB2.0 readers. I hooked it to my desktop PC (a Dell 8250 with USB 2.0 ports) running XP and it works great with the Toshiba 16MB SecureDigital card that came with my Minolta Dimage F100. However, when I insert either of the two SanDisk 128MB SD cards I have, all of the removable disk drives disappear from my desktop like I disconnected the reader.

I tried it with my laptop (a Toshiba Tecra 8100 running Win2000) and it works just fine reading the 128MB cards.

Any ideas on why my desktop PC can't read these 128MB SD cards? Is it something to do with XP vs 2000?

Thanks for any help you can offer!
Daddyfish is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Feb 11, 2003, 11:42 PM   #2
Junior Member
Join Date: Feb 2003
Posts: 1

I am having a similar problem with compactflash cards.
16MB & 32MB cards and a 1GB MicroDrive work fine.
Can't get it to recognize any 128MB cards and I have 3 different brands.

Tried under both XP and W2K.

Sent an email off to SanDisk tonite about it.
jduram is offline   Reply With Quote
Old Feb 12, 2003, 4:08 AM   #3
Junior Member
Join Date: Feb 2003
Posts: 16

I posed this same question to SanDisk's Tech Support and got an answer from them yesterday. It turns out that the problem was being caused by Norton Antivirus. Here's what they sent me:

"Do you have Norton Antivirus installed on your computer? This could be caused by that software. If you do, please try the following:

Open Norton Anti Virus
Click on the Options button
On the left hand side under SYSTEM
Then Click on Advanced below it
Uncheck Scan all removable media for boot viruses every time it is mounted
Click OK
Close the Norton's window and reboot
Your SD slot should now work properly"

I followed these instructions and it worked! I have no idea why it would have only effected the 128MB SD cards and not my 16MB, but I can't argue with the results!

jduram, I hope this solves your problem too! Please let me know one way or the other.
Daddyfish is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 4:44 PM.