Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Memory Cards, Microdrives, Card Readers

Thread Tools Search this Thread
Old Dec 25, 2005, 5:03 PM   #1
Junior Member
Join Date: Dec 2005
Posts: 3

I bought a Seagate 5gb St1 drive and it says firmware 3.04.

I read through all the threads but unlike people trying to get them to work as CF cards in digital cameras or PDAs, I'm just trying to use mine in a computer.

I plugged mine into a PCMCIA adapter and into the slot (just like you use other microdrives) and it says "Seagate ST1 recognized" then "ATA/IDE Controller installing hardware" then "your hardware has been properly installed and is ready for use"

However, then there is no drive listed in my computer, under disk management or if i select defrag disks.

Is my Seagate drive dead (can't tell if it's even spinning but wouldn't it have never been recognized in the first place if it was dead?) OR does it just need formatted/installed (which I don't know how to do - it might be a simple formatting the drive and then it will work as a regular drive?) OR does a PCMCIA adapter slot mean it is trying to read it as a CF card? It really should work shouldn't it? I understand if it didn't work in a certain camera or as a CF drive but I am just plugging it into a compatible computer's PCMCIA drive.

Any help would be GREATLY appreciated. Thanks!
5.9LITRE is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 11:54 AM.