Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Memory Cards, Microdrives, Card Readers

Thread Tools Search this Thread
Old Apr 16, 2006, 10:45 AM   #1
Junior Member
Join Date: Apr 2006
Posts: 1

I installed an internal sabrent 52-in-1 media card reader, and more than half the time it reads no disk even though the SD card is in the slot. If I shut the computer down for a while and then try again, sometimes it will work. Do you think the card reader is screwed up...could it be the SD card. The SD card cost more than the card reader. It's frustrating.
volumnus is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Apr 16, 2006, 11:13 AM   #2
Senior Member
E.T's Avatar
Join Date: Jul 2003
Posts: 921

At least if you use safe removal with internal card reader is causes XP to loose whole card reader and not recognize it anymore. (because detecting device again would require detaching USB cable and plugging it back)
And rebooting computer is just what helps to it.
So is it that?

On the other hand whole "52-in-1" stinks quite badly...
E.T is offline   Reply With Quote
Old Apr 18, 2006, 6:46 AM   #3
Senior Member
Reanimator's Avatar
Join Date: Nov 2005
Location: Huddersfield
Posts: 1,347

just a point to add also.....dont put a card in till its found the reader, watch the "drives" appear in my computer...my pc wont see the reader if i leave a card in and reboot
Reanimator is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 7:51 AM.