Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Newbie Help

Thread Tools Search this Thread
Old Jul 8, 2003, 5:54 AM   #1
Junior Member
Join Date: Jul 2003
Posts: 4
Default A70- Clicking Sound

I am using A70 for the last six weeks but recently a noticed some clicking sounds during the time lapse between pressing the shutter button halfway and achieving the focus lock or otherwise. To be more exact the sound is like flapping of wings by a mechanical insect or like slipping of gears that move the lens for achieving the focus. The sound can be easily pickedup even when you hold the camera 1.5 feet away from your face.
Is this a normal thing or slipping gears that can give up any time?
minaveed is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Aug 25, 2003, 9:55 PM   #2
Junior Member
Join Date: Aug 2003
Posts: 3

Mine makes that noise too, me thinks it's the auto focus doing it's thing (I'm sure it's normal). Try manual focus and see if it still does it.
Servant is offline   Reply With Quote
Old Aug 26, 2003, 3:51 AM   #3
Senior Member
Join Date: Jul 2003
Posts: 115

There has been a few of these posts, about the clicking. nobody has said anything bad has happened from it, and as most people say its is no doubt the auto focus. i have the noise but only softly.
Jayson is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 9:23 AM.