Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Newbie Help

Thread Tools Search this Thread
Old Dec 22, 2003, 6:29 PM   #1
Junior Member
Join Date: Dec 2003
Posts: 1
Default Motion / Image Capture speed Still A Problem

I have a 2-3 year old Olympus. It's image capture time is AWFUL, seeming like a 2 second delay, but probably only 1 second. This with focus already set (1/2 trigger pull) and etc..

That means I can't use it for ANY sporting event, kids plays with much motion etc..

Basically, it's a posed shot kind of thing.

Now I'm considering buying another, but it MUST be able to shoot a shot I could have captured with a std camera and asa 400.

Has the industry evolved enough yet, or is image capture still slow?

Thanks.. dan
danfischer is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Dec 22, 2003, 6:43 PM   #2
Senior Member
Join Date: Mar 2003
Posts: 205

Their are consumer class cameras with very fast prefocused shutter delay avaiable currently. The main issue now is autofocus lag. Check out www.imaging-resource.com reviews. A standarized timing test is used on all cameras reviewed at that site.

WmAx is offline   Reply With Quote
Old Dec 23, 2003, 7:02 AM   #3
Senior Member
Join Date: Sep 2002
Posts: 659

If you want to eliminate pre-focus delays and get a good write rate to your memory card think in the long term about a Digital SLR.
checklg is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 1:24 PM.