Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Nikon dSLR

Thread Tools Search this Thread
Old May 20, 2006, 7:37 PM   #1
Junior Member
Join Date: May 2006
Posts: 1

I've had the D70 for over a year and a half now, and after a fairly steep learning curve to get good pictures, have truly grown to love it. Here is my problem - while taking pictures the other day, I noticed the shutter release button didn't feel right, not the same action, but the camera continued to work. Depress the shutter half way and the camera would focus, depress it the remainder and the picture was taken. 10 minutes later the camera stopped auto focusing though the shutter would still fire. Any one else ever have or heard of this problem? The lens and the camera are set to AF. Any help would be appreciated.
pchrust is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old May 21, 2006, 10:23 AM   #2
Senior Member
ReneB3's Avatar
Join Date: Jul 2005
Posts: 193

Try using Nikon Capture Control to take the pic from your PC. That should tell you if its the button or camera. I downloaded a trail version from Nikon and played with it when I first got the camera and it would take pictures from the PC using the USB cable. You have to change the communications protocol in the camera from mass storage device though. Good luck.
ReneB3 is offline   Reply With Quote
Old May 21, 2006, 11:06 AM   #3
Senior Member
big_potato's Avatar
Join Date: Jun 2005
Posts: 487

Have you tried a different lens?

You know what I mean
big_potato is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 12:03 AM.