Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Nikon

Thread Tools Search this Thread
Old Sep 6, 2002, 10:22 AM   #1
Junior Member
Join Date: Sep 2002
Posts: 2
Default Picture artifacts on Coolpix 995

I've had a Coolpix 995 for 8 months now. Several months back, I started noticing artifacts appear in the pictures. They look as if they may be a coagulation of pixels, resulting in dark or light spots. I returned the camera to Nikon twice, both times they did not verify the problem.

I've tested multiple memory cards and all possible modes of operation, and the problem persists. It is an intermittant problem that occurs with varying severity and represents about 80% of the pictures taken.

The artifacts appear in the camera's LCD, as well as downloaded pictures to the PC. Recently I tried downloading to various PCs and opening with various programs, and found that a given picture exhibits different artifacts in different programs. It really renders the camera useless. This baffles me. Any ideas?
bbusse is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Sep 11, 2002, 9:10 AM   #2
Junior Member
Join Date: Aug 2002
Posts: 2


Have you tested it for dead and hot pixels? You can test it yourself with this free utility:


Maybe you could post an image that exhibits the problem so we can get an idea of what you're seeing.
eggfu is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 8:25 AM.