Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Nikon

Thread Tools Search this Thread
Old Mar 26, 2005, 2:59 PM   #1
Junior Member
Join Date: Mar 2005
Posts: 1

I recently picked up a Nikon external flash (for bounce lighting) and I can't seem to get my 4500 to fire it without the flash (a Nikon SB50dx) being in slave mode.

I know I should be able to turn off the internal (built in) flash on the camera and still have the external flash fire, but it just won't. It will work as a slave to the internal flash, even without the cable connection (in wireless mode). But the purpose I bought the flash for won't happen.

I've tried all the various camera modes that should work.And have set the flash in both TTL and Manual modes with the same result. Should I consider the possibility that my camera is not functioning properly? Even though it has worked flawlessly so far, this is the first time I've tried an external non slave flash with it.

I suppose there is also the possibility that the cable is not working, since firing in slave mode isn't really using the cable but the triggering of the internal flash.
WilliamR is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 9:14 AM.