Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Panasonic / Leica

Thread Tools Search this Thread
Old Sep 6, 2006, 10:48 AM   #1
Junior Member
Join Date: Dec 2005
Posts: 26

I have FZ 30 and 2 SD Cards. One is 1 GB Apacer 88 X hi-speed and the other is Kingston 512 MB elite pro 50x.
I have no problem with using Apacer since I bought it in Dec 2005.

I bought a Kingston 512 MB in April 2006 and I have got a problem in a week. The message on the camera says Card Read/Write error and couldn't copy to the computer by using card reader. I can only use it again after formatting the card. But Iwas away for a while and couldn't go back to the place for replacing the card. with the new one. In August I went to the place where Ibought it and they replaced it with a new one.

Everythings going well until today. After using for a couple of weeks, this new one also has read error when I copy the pictures from SD card to my computer with the cardreader. The error message on the computer says corrupted folder or files. Cannot copy. But I can still taking pictures with this SD card. I tried to downloaded the pictures directly from the camera by using the FZ cable but no succeed. So I have to formatthe card againand lost all the pictures in the card.

I wonder why this Kingston sd card has problem with FZ 30.

Is it the problem with this Kingston SD Card elite pro?

Is Kingston elite pro card not compatible with FZ30 because of the speed?

I have no problem with the other1 GB SD card Apacer 88x.

Should I only buy the hi-speed SD card for FZ30?

Any Comments? Thanks.

chwin is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Sep 6, 2006, 12:58 PM   #2
Senior Member
genece's Avatar
Join Date: Jun 2003
Posts: 2,111

Well I do not have that card but I have cards from 2mb/s up to 150X and I have no problem with any of them.

In fact since Moving to SD cards I only ever had a problem one time and that was with a lexar card which they replaced.

But I would look at the card reader if it was meand try to download the photos to another computer with a different card reader..

I am no computer geek, but I think if the photos failed to transfer once, Windows may still see them as corrupt.

And if you use the card cleanup feature of the FZ30...I would stop, it seems most of the time a card problem is mentioned so is the clean up feature.

I just think trying the transfer to a different computer may be worth a try.
genece is offline   Reply With Quote
Old Sep 6, 2006, 1:15 PM   #3
Senior Member
kklaus's Avatar
Join Date: May 2005
Posts: 307

I use the same Kingston Card in my FZ-20 , and it works perfect.

Maybe your SD-Card is defect ?


kklaus is offline   Reply With Quote
Old Sep 6, 2006, 3:40 PM   #4
Senior Member
Join Date: Oct 2002
Posts: 220

No help but I have 3 of the Kingston Elite Pro cards, 1 x 256Mb, 2 x 512Mb and all work perfectly with both an FZ30 and an FZ1/2
phaedra1106 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 4:38 PM.