Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Panasonic / Leica

Thread Tools Search this Thread
Old Dec 12, 2003, 4:30 PM   #1
Junior Member
Join Date: Dec 2003
Posts: 8
Default FZ10 full tele variations?

There seems to be wide variations in the amount of CA and softness problems in full tele FZ10 pics posted around the net. Some shots have little if any of either and some have much of both.
Three causes come to mind. .

1. Aperture differences. One would expect a f2.8 pic to have more problems than a f5.6 one

2. Subject matter. Clearly the nature of pics will influence such issues.

3. FZ10 Quality Control. Some cams just might be better "aligned" - whatever the digital equilavent might be.

Has anyone either analyzed this problem or have opinions on the issue?? An analytical sort of images and aperture could probably either confirm or reject 1. as a source. # 2. would be more subjective to define. But if # 3 is the probable culprit, both the decision and location of purchase would be impacted greatly.
Any observations, facts or opinions would be appreciated.

jack scholl is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 9:54 AM.