Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Panasonic / Leica

Thread Tools Search this Thread
Old Apr 17, 2016, 5:33 AM   #1
Junior Member
Join Date: Apr 2016
Posts: 3
Default TZ30/ZS20 sd card issue

I have a lumix tz30 and have bought this 32gb kingston sdhc card.
However, i have this problem:
When i open the camera and take instantly a photo (open,focus and shoot), the write speed for this particular first photo is slow.
Particularly, the time needed to be the photo written in the card is about 5-7 seconds!!!
(however the next photos, need less than 1 second, as it should be)

This thing happens, almost every time, i switch on the camera and instantly take a photo.

I made a format 2-3 times, (not only in the camera but with a software too) but the same thing continues!

Is it the card faulty (so i should buy a new one) or maybe the camera has some kind of compatibility issues with these cards? (UHS I - U3)

Thank you!

Before i bought the kingston superfast card, i used a trascend one 16gb (slower one, with claimed write 25mb/sec) and never had this issue!!!
I tried the trascend again and there is no issue at all!
I guess that U3 might be the problem, or the larger capacity (kingston 32gb vs trascend 16gb) or a fault in the sd card!
freeriding is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 10:29 AM.