Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Panasonic / Leica

Thread Tools Search this Thread
Old Jan 16, 2006, 7:04 AM   #11
Senior Member
fmoore's Avatar
Join Date: Sep 2003
Posts: 2,116

The spotsare probablyrefections from dust in the air from the flash firing. Can't say what caused the lamp refllection. Was the flash set on slow?
fmoore is offline   Reply With Quote
Old Jan 17, 2006, 1:13 PM   #12
Join Date: Jan 2006
Posts: 32

I used the flash in automatic mode, so i can't really say if this is slow or not.

Yesterday I tried to reproduce the mechanism of spots but after more then 30 pictures I gave up. No spots visible.

I just wanted to give it a try and made twoequal pictures, one with the FZ5 and one with my old Fujifilm A310. I was really surprised to see that my FZ5 generated a perfect picture (no spots) and on the picture of the A310 there was a spot visible as I saw previously on the FZ5. (see picture)

This gave my a good feeling, because the problem doesn't seem to be the camera itself but most likely it is indeed what you said, reflection from dust.

Thanks for your help,

Btw. For me it is strange that no one has seen this 'problem' before.

Attached Images
vdbjg is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 11:26 AM.