Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Panasonic Micro Four Thirds

Thread Tools Search this Thread
Old Oct 17, 2011, 1:04 PM   #1
Senior Member
Tullio's Avatar
Join Date: Jan 2006
Posts: 7,370
Default Lumix 14mm with G1 and EPL1

I just got the Lumix 14mm (I did not expect it to be so darn small and light...awesome!). Anyway, the lens is dead silent and very fast on my G1 but the EPL1 kinda of struggles with it. AF is disappointingly slow and I hear all sorts of clicking sounds coming from the lens. Is anyone here using the 14mm on an Oly EP body? If so, how does the lens perform? I did not check for any Oly firmware updates related to this lens in particular but if there is one, will it affect the lens performance on the Pana body in case I install the update? Thanks.


I checked the Pana website and there is a firmware for the Lumix 14mm lens (1.1). My lens is at 1.0. So I downloaded the firmware (.lin not the usual .bin) but my G1 won't recognize it. I tried formatting the card in camera but still, when I insert the card, turn the camera on and push "play", it says no image to display rather than "lens version up". My G1 is at F/W 1.2 (since I'm happy with its performance, I figured I could stay at 1.2 and make use of 3rd party batteries). I wonder if Pana is forcing me to go to 1.5 in order for the camera to understand the lens firmware. So far, I have not had this problem with other Lumix lenses. Any ideas/suggestions are very much appreciated.

Tullio is offline   Reply With Quote
Sponsored Links

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 5:00 PM.