Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Pentax / Samsung dSLR, K Mount Mirrorless

Thread Tools Search this Thread
Old Apr 20, 2005, 2:50 AM   #1
Junior Member
Join Date: Apr 2005
Posts: 10

I'm fairly new to photography and I'm using the *istDS wit the kit lens (and UV filter). I'm finding that theoutdoor shotsI get are slightly green, which I especially notice when I use computer software to auto-adjust the color and contrast. It's almost like a very subtle green haze over thewhole image. I've only been using auto white-balance on the camera. Has anyone else experienced this problem? Do you use the auto setting or adjust the white balance for the type of light? Thanks for your help.

PhotoMarc is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Apr 20, 2005, 6:21 AM   #2
Senior Member
Catbells's Avatar
Join Date: Nov 2004
Posts: 874

If anything, I would say that in my experience thev've been slight warmish, tending on the brown side.

I use Tv mode with a shutter speed of nominally 1/125 with Image Tone set to Bright.

Check out samples posted here:

Catbells is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 10:20 AM.