Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Pentax / Samsung dSLR, K Mount Mirrorless

Thread Tools Search this Thread
Old Aug 28, 2006, 11:20 AM   #1
Junior Member
Join Date: Aug 2006
Posts: 3


I tested a DL2 in a shop the other day, and when a new target was selected, i'm sure I had to part depress the shoot button to refocus.

I played with an Sony a100 today and it refocussed all the time.

Does the K100D operate the same as the ist range? (focus only on shoot button)

Do you think its a good idea to constantly refocus (when required) like the A100 did?


skiv71 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Aug 28, 2006, 11:30 AM   #2
Senior Member
Join Date: May 2005
Posts: 189

I guess that K100D was set to AF-S (single autofocus) not AF-C (continuous autofocus)- so nothing weird there. I personally use AF-C only when shooting running kids/children- and even in this case rarely.

Best, JR

Reps is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 10:04 AM.