Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Pentax

Thread Tools Search this Thread
Old Nov 30, 2003, 2:07 PM   #1
Junior Member
Join Date: Nov 2003
Posts: 1
Default Optio S problem

i've had my optio S for several months now and it has been working perfectly. until a few weeks ago, i turned the power ON and the lens would not come out, it would just automatically shut off. i recharged the battery just to make sure it is full, and still the lens would not come out. BUT if i want to view my images (by pressing the Power Switch and Playback Button together), it works and is functioning well.

Is someone experiencing the same thing? i would hate to go through returning the camera for it's warranty. help!

btw, i did not drop the camera.
rrica_105 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jul 6, 2004, 12:49 PM   #2
Junior Member
Join Date: Jul 2004
Posts: 1

Oooooh.... same problem as you.

Yesterday, lens didn't came out. No logical reason: no drops, always care. I bought my camera only 6 months ago, it's on warranty.

I noticed your quote is from november 2003, some months ago.

I suppose that now, on july 2004, your Pentax must work fine.

How did you do it? Technical service? Warranty covered it?

Hope your answer. Help!!!

Laguna is offline   Reply With Quote
Old Jul 20, 2004, 9:45 AM   #3
Junior Member
Join Date: Jul 2004
Posts: 3

i had the same problem.

while i was taking pictures my Optio S turned off and when trying to turn it back on - a message "A90" was on the display and the camera died.

i saw in some forums that reinstalling the firmware should solve the problem but not being able to find the firmware - i turned it over to the lab.

after "just" 5 weeks i got it back with a New main board (!!!). the lab said that it burned out. donno how. also - i never dropped the camera and used it for 6 months.

luckily the warrenty covered the fix...

maybe it's a feature ???

ArnonG is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 6:56 PM.