Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Pentax

Thread Tools Search this Thread
Old Sep 25, 2004, 10:18 AM   #1
Junior Member
Join Date: Sep 2004
Posts: 1


i bought a Pentax Optio S30 a few days ago, and it's really a great camera. But today I got a 128 MB SD-card. Most times the card is inside and I want to switch the camera on, it either hangs (just the green light on top is on, nothing else happens) or the green light flashes for about 1 second and the camera is still (or again?) switched off.
Sometimes I succeed in switching he camera on and the SD-card works fine.
I formatted the SD card several times...

Thanks for help,

mbitzl is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Sep 25, 2004, 12:25 PM   #2
Join Date: Jun 2003
Location: Savannah, GA (USA)
Posts: 22,367


It's most likely a defective card.


Their 128mb SD Cards (or rebranded cards from other manufacturers using the same components) are made in either China or Taiwan, and usually have a code on the back that looks something like these: AK0301LQ, AK0303LQ, AK0304LQ, AK0305LQ, AK0305LM, AK0307NK, AK0307NT,etc.). Although, some of their older cards used a slightly shorter code (0205LQ, 0206LQ, etc.)

You are formatting it with the camera menus, and not the PC, right?

If so, and a different card works, I'd see about getting it replaced under warranty if your vendor won't swap it out.

JimC is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 6:17 AM.