Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Pentax

Thread Tools Search this Thread
Old Mar 19, 2005, 8:37 PM   #1
Junior Member
Join Date: Mar 2005
Posts: 1

Help needed! My Optio 430RS has worked fine for 14 months but a problem has suddenly arisen. The problem is that the images it takes (and the image on the lcd monitor) are very dark and blurry. It's as though the lens is covered with a dark cloth. Otherwise the camera is functioning as normal - the menus are accessible, the lens zooms etc.

The problem happened very suddenly - one minute I was taking pictures as normal, the next I wasn't. Could the shutter be stuck partially closed? Any ideas gratefully received.

Steve Turner
sturner is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Aug 18, 2005, 8:36 AM   #2
Junior Member
Join Date: Aug 2005
Posts: 2

I have an Optio330RS with a similiar problem.
Mine suddenly will not take outdoor pics, yet everything elso is OK.
Seems like the lens is stuck open.
Good luck
papafaz is offline   Reply With Quote
Old Nov 6, 2005, 8:16 PM   #3
Senior Member
big_potato's Avatar
Join Date: Jun 2005
Posts: 487

I am little bit luckier.

My problem wasstarted in 2005/4, 3 yrs after the purchase.

The images it takes areseverely green and blue biased, and over-exposed.

Practically unusablein daytime, or become "ghost story" scene (people faces are blue) at night.

Very funny special effect ))
big_potato is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.