Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Pentax

Thread Tools Search this Thread
Old Jan 3, 2006, 3:09 PM   #1
Junior Member
Join Date: Nov 2003
Posts: 7

I have a 1 1/2 year old Pentax Optio 555 that really has been great. About a month out of warranty the unit started making loud whinning noises when turning on and zooming.

The unit still takes great pictures but I'd really like to fix the noise problem before it gets worse.

Has anyone come across this problem or seen a solution?
I'm pretty handy with electronics and small repair but some hints would be appreciated. Instructions for disassembly would be awesome also.

Thanks in advance.

BTW, I thought it was loud but now outside during winter it REALLY screams being turned on, not an animal for miles!

Raycaster is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jan 5, 2006, 12:49 PM   #2
Junior Member
Join Date: Dec 2005
Posts: 7

Dude its not worth the trouble. There are so many risks, and you could destroy the camera as cameras have sensitive parts to them.

- Shock260
Shock260 is offline   Reply With Quote
Old Jan 11, 2006, 1:24 AM   #3
Junior Member
Join Date: Jan 2006
Posts: 3

I had similar problems with my 550 (within the warranty) and Pentax had to replace the lens extension/retraction motor. I guess that's something you don't want to try yourself. Apart from the noise and even slower start-up/shutting down, the camera worked just fine.

Englund is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 4:50 PM.