Go Back   Steve's Digicams Forums > Printers > Photo Inkjet

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jan 11, 2007, 1:34 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default

I have been having problems with my R220 for about a week. I started to get the 2 red flashing lights and it stop printing. I did the waste ink mod and installed the SSC utility to reset the protection counter. My problem is that the program doesn't want to work. Everytime i try to reset the protection counter, i get a error that says "Printer Off Or Some Other Problem". The printer is connected and everything so i don't know why it doesn't want to work. Can someone please help me so i can use my printer again?
Attached Images
 
Lilly16852 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jan 11, 2007, 1:35 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default

.
Attached Images
 
Lilly16852 is offline   Reply With Quote
Old Jan 13, 2007, 3:59 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 828
Default

Perhaps the utility is looking for the printer on the wrong port.

There's a direct method for resetting the waste counter -- as always, I can't recall it, but you'll find it mentioned several times in this forum.
Idle is offline   Reply With Quote
Old Jan 13, 2007, 7:38 AM   #4
Senior Member
 
websnail's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 475
Default

Sounds a lot like the printer is in a "bad" state that SSC doesn't recognise.. ie: it's returning data that makes no sense to the program so it's borking.

Your best bet is to source the official utility that Epson engineers use and then check and reset the printers state that way.. Should solve things.
websnail is offline   Reply With Quote
Old Jan 15, 2007, 10:54 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 828
Default

Just a further thought -- you are using right-click to access the utility?
Idle is offline   Reply With Quote
Old Jan 17, 2007, 10:13 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Default

Idle wrote:
Quote:
Perhaps the utility is looking for the printer on the wrong port.

There's a direct method for resetting the waste counter -- as always, I can't recall it, but you'll find it mentioned several times in this forum.
is it the 3 button reset? because i have tried that with no luck.

websnail wrote:
Quote:
Sounds a lot like the printer is in a "bad" state that SSC doesn't recognise.. ie: it's returning data that makes no sense to the program so it's borking.

Your best bet is to source the official utility that Epson engineers use and then check and reset the printers state that way.. Should solve things.
where can i find that official utilty? this printer problem is driving me nuts. i've cried out of fustration because ive tried to make it work and it just wont

Idle wrote:
Quote:
Just a further thought -- you are using right-click to access the utility?
yes i am. when i right click and go to protection counter, then reset protection counter this is what i get.
Attached Images
 
Lilly16852 is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 1:08 PM.