Go Back   Steve's Digicams Forums > Printers > Photo Inkjet

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Dec 23, 2004, 9:50 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default

I'm stumped. I've scanned for help and find none. My Canon 850 ejects blank sheets before and after each print. That is if it decides to print. I have reloaded the drivers and set all settings to default. Running XP Pro. Any clues?
Slidevalve is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Dec 25, 2004, 4:10 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 10
Default

First, check the ink level in the black cartridge.

second, in the printer driver, click on the preview button. If you are printing from a program like matlab or similar, sometimes (very rare) the data doesn't get trasmitted to the printer. The preview can help you identify this.

Also try deep cleaning the cartridges.
hithesh123 is offline   Reply With Quote
Old Dec 25, 2004, 11:50 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 2
Default

I will try those things. I should have mentioned that when sending a Word Document or similar to the printer, it first sends a blank sheet, then if it prints at all, it prints normally, then it sends a blank sheet behind the normal print. I will still try to do the things suggested.

Another hint. If I use heavy paper, it seems to print normally.


Slidevalve is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 1:18 AM.