Go Back   Steve's Digicams Forums > Printers > Photo Inkjet

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Dec 8, 2005, 4:47 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
Default

I Have a niceCIS for a long time. lately, the pink color is drawn back into the CIS buttle, so it`s tube become empety, ever afren a few deep cleans.

does anybody know what to do to solve that? :P
tbgx is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Dec 8, 2005, 5:00 PM   #2
Junior Member
 
Z20Guy's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 22
Default

Sounds like an air leak somewhere...check all your connections and fittings.
Z20Guy is offline   Reply With Quote
Old Dec 9, 2005, 3:09 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
Default

Thanx, I`ll try to find that.
tbgx is offline   Reply With Quote
Old Dec 9, 2005, 7:11 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 18
Default

Make sure that cartridge is pushed all the way down and seated in the printer.
tmcnevin is offline   Reply With Quote
Old Dec 9, 2005, 9:52 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
Default

thanX you all, but it still doesnt working.

can it be a problem with the printer? maybe there is some valve malfunction :??
tbgx is offline   Reply With Quote
Old Dec 9, 2005, 10:05 AM   #6
Senior Member
 
websnail's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 475
Default

tbgx wrote:
Quote:
thanX you all, but it still doesnt working.

can it be a problem with the printer? maybe there is some valve malfunction :??
It definitely sounds like an air leak somewhere between the printhead ink post, and the reservoir.

At bare minimum you'll need to re-prime your cartridge using your vacuum pump (or by getting one from MIS or other CIS manufacturers) and then watch to see where the leak could be.

I'm reliably informed that the common place for leaks to develop is between the cartridge and the tube so a little glue gun glue should help solve that..

Best of luck though.
websnail is offline   Reply With Quote
Old Dec 9, 2005, 12:59 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 4
Default

Great! I had a hole at the pink tube.. i`ve fix it and its OK


THANX ALL!!


tbgx is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 2:53 PM.