Go Back   Steve's Digicams Forums > Software > Printing - Qimage Support Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Sep 20, 2004, 5:11 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Default

Good Morning.....

I shoot a Nikon D2H and need to be able to upszie my files (cropped or not) to sizes such as 8" x 10", 8 1/2" x 11", 11" x 14" and 13" x 19".

I accomplish this in PSCS simply by going through the motions 10% at a time.

How do I do this in Qimage...I truly can't figure this one out yet.

I love the print quality obtained utilizing this software and won't hesitate to purchase it if I can succesfuly upsize my files.

Thanks in advance..

Jim Fenton
soonipi1957 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Sep 20, 2004, 8:33 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 556
Default

Just follow example 12a in the help. There's no need to resample in 10% increments when using "Pyramid" or "Vector" interpolation. In fact, stepped interpolation is a rather poor quality method of resampling. It only offers minimal help in reducing jaggies and it introduces large amounts of noise and oversharpening.

Mike
http://www.ddisoftware.com
mchaney is offline   Reply With Quote
Old Sep 21, 2004, 7:33 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 2
Default

Hi Mike....

Thanks for the refernece to the example. I'll be sure to study it today.



Jim
soonipi1957 is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 10:56 PM.