Go Back   Steve's Digicams Forums > Software > Printing - Qimage Support Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Nov 20, 2005, 7:02 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 4
Default

Help!!

I can't seem to set up Qimage to print decent photos. The colours are coming out very flat and washed out.

My set up is as follows:
  • camera: pictures are taken in JPEG formatwith a Nikon D70 (colour space in camera is sRGB I) [/*]
  • operating system:Windows XP [/*]
  • monitor:LG Studioworks 575N [/*]
  • printer: Canon i865[/*]
Could some kind soul please take me step by step through the proper set up for each element of the workflow?

I am totally confused about what settings to use, even after reading the online help for Qimage, eg whetherI need to do something to the images taken from the Nikon D70, which profiles to use, what settings to use in the printer set up or whether to leave them alone.

I'm sure it's me, butjust can't seem to get my head round it and apply it to my set up.

Many, many thanks,

mercurius




mercurius is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Nov 20, 2005, 8:27 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 556
Default

I think my article here at Steve's might help:

http://www.steves-digicams.com/techc...June_2005.html

If the colors are flat and washed out, it sounds like you just need to find and activate the proper profile. If the above article still leaves you with questions, just reply here and we'll dig deeper.

Mike
http://www.ddisoftware.com
mchaney is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 7:41 AM.