Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Sanyo

Thread Tools Search this Thread
Old Mar 22, 2007, 1:13 AM   #1
Junior Member
Join Date: Dec 2005
Posts: 18

Hello there,

I've been using my hd1a as a webcam on msn and it worked great. However, on skype, i just get a black screen when having the hd1a plugged as a pc camera. However, if i open my msn and do the webcam function, it works fine.

Anybody has any suggestions?

Thanks a lot,
Naruto is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Mar 22, 2007, 7:09 AM   #2
Senior Member
Caelum's Avatar
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,030

Since theXactis implement a standard USB camera interface without the need for any drivers (natively supportedby XP SP2), likely the issue is with Skype. I found a number of posts similar to yours in the Skype Video forums, people stating that their webcams (different ones) work with other software (like MSN and Yahoo) but not with Skype. The fact that Skype Video is stillconsidered beta software is another clue. I suggest you search/post in the Skype forums for help, considering your HD1Ais a generic webcam driven by XP SP2.
Caelum is offline   Reply With Quote
Old Mar 22, 2007, 2:02 PM   #3
Junior Member
Join Date: Feb 2006
Posts: 21

You can try using SplitCam, a free utility available at:


It doesn't pick up the audio from the microphone, so you will have to use a separate mic input, but you can get a picture in Skype.

newbs is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 5:25 AM.