Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Sony Alpha dSLR / Konica Minolta dSLR, Sony SLT

Thread Tools Search this Thread
Old Jan 29, 2007, 7:18 PM   #1
Senior Member
BillDrew's Avatar
Join Date: Jun 2002
Location: Hay River Township, WI
Posts: 2,512

When shooting with ISO Hi200 and RAW+JEPG the JPEG comes out exposed properly, i.e., the histogram on the camera and the histogram in PhotoShop are pretty much the same. However the histogram for the RAW version is about one stop underexposed.

I have not seen that happen with other ISO settings, but is it unique to my KM 5D or does it happen with all of them?
BillDrew is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jan 30, 2007, 10:09 AM   #2
Senior Member
Join Date: Mar 2006
Posts: 144

The Hi200 (and Lo80) setting is mostly handled in the post processing the camera does on the image before saving the JPEG file. Hi200 & Lo80 will only give you the details in High Key and Low Key situations if you're saving a JPEG. Otherwise you have to do it in post processing using Camera Raw, Adobe Lightroom or your favorite RAW processing program.
kberntsen is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 10:52 PM.