Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Sony

Thread Tools Search this Thread
Old Aug 11, 2004, 7:32 PM   #1
Junior Member
Join Date: Jul 2004
Posts: 16

Another problem I have experienced is whenever I raise and tilt my W1 so that the lens is facing sunlight (yes the camera is on) the camera makes a small jitter sound. Does anybody else experience this? Or is my camera faulty.

Another problem is noise. Ive noticed there is a lot of noise on the LCD of the W1 when I look at it when im about to take a picture. Is this normal????

(Note: Camera is fresh out of the box, no dropping, etc.)
Forte is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Aug 12, 2004, 5:09 AM   #2
Junior Member
Join Date: Jul 2004
Posts: 25

Yes, its normal. Unless you are at manual mode (M), the camera will switch aperture size according to the brightness the metering system determines.

This results in a the "iris" closing and opening. Usually closing when there is more light, and opening when there is less light. This switching causes the noise.

Its perfectly normal.

Try going into manual mode and switching the aperture size (press OK and then left and right to switch it), you should be hearing the same noise.

You can also look at the lens and see how it opens and closes.
Deadlock-83 is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 4:05 AM.