Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Sony

Thread Tools Search this Thread
Old Sep 14, 2005, 12:38 AM   #11
Junior Member
Join Date: Feb 2005
Posts: 23

I have it repaired, it took 2 months to get the parts, they said they replace the board and it was back order at sony.

two days after, the issue comes back.

This is the issue, P200 by default fire flash twice, first is pre-flash to get reading of the exposure then fire the flash while taking the picture with information gathered on the pre-flash. My issue is sometime the preflash fires but the actual flash did not fire. Other time the pre-flash did not fire, then the actual flash fire full power and blow out the picture.

I don't see you selling me the flash would help, how would the camera does the exposure? how would it sync if you don;t know which flash to sync (pre-flash or actual flash?)
ftahir is offline   Reply With Quote
Old Sep 14, 2005, 12:43 AM   #12
Junior Member
Join Date: Feb 2005
Posts: 23

I search the web and found a couple guys has the issue. I definitely would warn any body I care for staying away from P200.

Bought the camera in feb, notice the issue in may, bring it for repair early july, got it 2nd week of sept, still not fix. I know it is manufacturer defect, but hey, I don't expect repair for that long.

And you know what Sony said when I called them, it is within warranty term, thats it.

On the other hand, I could encourage more people to buy it, so more volume, more chance of the defect, more complain, and maybe Sony would recall or replace my camera.

ftahir is offline   Reply With Quote
Old Sep 16, 2005, 5:08 AM   #13
Senior Member
kenmck15's Avatar
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,568

Sony only rfc customer cameras if lense defects or extreme motherboard damage.
not with flash issues

kenmck15 is offline   Reply With Quote
Old Sep 26, 2005, 12:04 AM   #14
Join Date: Jul 2005
Posts: 36

If youre still having problems with it, then send it in again. NEVER send a Sony camera anywhere for repair other than the Laredo Texas repair center!! Email me for the address!!

Do the online form and send it to Laredo. They will fix it and have it back to you within 2 weeks.

Ive never had any problems with my P200, you cant say the model is bad just because you got a bad one.
darntoothysam is offline   Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

All times are GMT -5. The time now is 12:45 PM.