Go Back   Steve's Digicams Forums > Post Your Photos > Sports & Action Photos

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old May 26, 2008, 2:52 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Default

Some pix from a motocross session in Vermont

Silly question, how do you get the files small enough so they can be posted here. I tried to save as in Photoshop but the lowest setting is still 750,000 bytes?
runlikegump is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old May 26, 2008, 3:54 PM   #2
Senior Member
 
musket's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,782
Default

Re-size the photo dimensions first so that they do not exceed 800x600 pixels

save as and use optimise, as a guide to file size, the higher the compression

on a jpg file the smaller the byte size:idea:............musket.
musket is offline   Reply With Quote
Old May 29, 2008, 9:56 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Default

Thanks Musket I will retry this weekend
runlikegump is offline   Reply With Quote
Old Jun 3, 2008, 8:17 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Default

[img]file:///C:/DOCUME%7E1/Glenn/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/img]
Attached Images
 
runlikegump is offline   Reply With Quote
Old Jun 3, 2008, 8:19 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Default

more
Attached Images
 
runlikegump is offline   Reply With Quote
Old Jun 3, 2008, 8:19 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Default

more
Attached Images
 
runlikegump is offline   Reply With Quote
Old Jun 3, 2008, 8:19 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Default

x
Attached Images
 
runlikegump is offline   Reply With Quote
Old Jun 3, 2008, 8:20 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 24
Default

.
Attached Images
 
runlikegump is offline   Reply With Quote
Old Jun 4, 2008, 9:30 AM   #9
Senior Member
 
airbrushjohn's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 747
Default

very nice! i can't see the exif so i don't know what all your settings were. you have a little motion blurr which works, but it seems the white balance is off, they look a little yellow. did you have your white balance set to sunshine? on my 40d if i set it to sunshine it makes it yellow. i thought it was supposed to adjust to make the white balance correct, so i have been using auto.
airbrushjohn is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 6:32 PM.