Go Back   Steve's Digicams Forums > Printers > Wide Carriage Inkjet

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Sep 1, 2008, 1:44 PM   #1
Member
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 56
Default

I came acrossed an unusual and worisome problem today. I was printing some recent photos I took of my wife and when printing four of them at once on the same sheet of photo paper two were normal and two were shaded in a very reddish cast. The unusual thing was that all four looked the same on the monitor screen. I tried cleaning the heads and when that didn't work tried deep cleaning the heads and that didn't work either. Does anyone out there have any explaination?



Gene
genohc is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Feb 13, 2010, 11:56 PM   #2
Senior Member
 
rduve's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,504
Default

Did you do a nozzle check and did it print each of the eight colors on the test page? That would tell you if the cleaning did the job. Are you using Canon or generic inks? I ruined several print heads with generics on my i9900 and I only use Canon inks now.
rduve is offline   Reply With Quote
Old Feb 15, 2010, 3:28 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Hawaii
Posts: 567
Default

Sounds like ink is not feeding properly from the cartridge (starvation). Are you using OEM, compatible, or refill inks? Try checking out:

http://www.nifty-stuff.com/forum/

Very knowledgeable and helpful people. I have been refilling for several years and now use Image Specialist inks in my MP830 and i9900 without problems. If refilling, you should use OEM cartridges.
paniolo is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 7:40 PM.