Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Add-On Lenses

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jun 12, 2003, 2:44 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 8
Default Adapter Ring - Sony S-85

I have a Sony S-85 and bought an adapter ring and a UV filter. When I use the adapter ring it seens like the flash hits the adpater before it hits the pic's object and the botton right corner of the pics get darker than the rest. What should i do?? :?:
Kaos is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jun 13, 2003, 6:57 AM   #2
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 67
Default

I have the same problem with my Fuji Finepix. When shooting in macro mode, with flash, and the adapter ring atached, Areas of the image are not 'flashed' when the image is captured.

Simple answer? Take off the adapter for flash shots. Presumably u are using the UV filter to protct and correctly expose in very bright situations. If u are using the flash, I doubt its broad daylight so lose the filter/adapter
Photodude is offline   Reply With Quote
Old Jun 13, 2003, 2:38 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 8
Default Protection

I use my camera to take pics of people on bars and discos, so i use the uv filter just to protect my lens from people's fingers when they are looking at the pics.

Thanks any way.
Kaos is offline   Reply With Quote
Old Jun 13, 2003, 3:25 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 154
Default

try an external flash
davebaird is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 3:05 PM.