Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Batteries or Power Packs

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Apr 16, 2009, 11:28 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Default

My relatively new 15 minutes Energizer charger start to blink and doesn´t complete charging, even I´m using quite new batteries (bought together w/charger). I runned all instructions es indicated (polarity, clean, etc.) in the flyer, but problem still exist.

Any idea how to solve this?

Please copy answers to [email protected].

Thanks
juancalop is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Apr 17, 2009, 10:32 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 203
Default

Your cells may have developed "Voltage Depression" making charging very difficult. I would try different batteries, preferably a set of eneloop or other high quality LSD NiMH cells.

To remediate voltage depression, you would want to run them through at least 5 charge/discharge cycles on a charger with such a feature. Even then, you may not get them up to 100%, so your best bet would be to get new cells.
coppertrail is offline   Reply With Quote
Old Apr 18, 2009, 12:52 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Default

Hola,

Thanks for your help.

It´s amazing that Energizer don´t have any word about this matter is help areas. Only sales information and marketing!
juancalop is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 4:56 PM.