Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Canon EOS dSLR

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Sep 9, 2010, 2:26 AM   #1
Member
 
Hrisi's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Bucharest, Romania/ Gulf shores, Al.
Posts: 57
Default 7d - iso 50?

Hi, guys! A few months ago I've read on a forum that you can set the ISO value on a 7D as low as 50. At that point in time, I tried to make it work, I've read the user guide, but I still could't figure out how to do it and gave up. Meanwhile I've lost the link to that forum and I was wondering if anybody here using a 7D can help me out with this feature, and if it really exists and works.

Thanks for reading and looking forward for your feedback!
__________________
Canon T1i, EOS 7D with: 18-55mm, 55-250mm, 50mm 1.4, 100mm 2.8 IS L, 24-70mm 2.8 L
http://saha-art.webs.com/
Hrisi is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Sep 9, 2010, 5:41 AM   #2
Super Moderator
 
Mark1616's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,452
Default

The ISO expansion on the 7D is only up, not down as it is on the 5DmkII. 100 is your lowest setting.
__________________
[SIZE=1][SIZE=2]Any problems with a post or thread please use the report button at the bottom left of the post and the team will help sort it out.
Mark1616 is offline   Reply With Quote
Old Sep 9, 2010, 8:31 AM   #3
Senior Member
 
JustinThyme's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Princeton, NJ
Posts: 361
Default

AFAIK the EOS 1D bodies are the only ones that have this capability.
JustinThyme is offline   Reply With Quote
Old Sep 9, 2010, 8:33 AM   #4
Super Moderator
 
Mark1616's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,452
Default

Quote:
Originally Posted by JustinThyme View Post
AFAIK the EOS 1D bodies are the only ones that have this capability.
I have ISO 50 on my 5DmkII, couldn't remember about my 1DmkIII as that's back in the UK and I've not see it for 7 months
__________________
[SIZE=1][SIZE=2]Any problems with a post or thread please use the report button at the bottom left of the post and the team will help sort it out.
Mark1616 is offline   Reply With Quote
Old Sep 9, 2010, 9:25 AM   #5
Senior Member
 
JustinThyme's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Princeton, NJ
Posts: 361
Default

Quote:
Originally Posted by Mark1616 View Post
I have ISO 50 on my 5DmkII, couldn't remember about my 1DmkIII as that's back in the UK and I've not see it for 7 months
Oh....Forgot the 5DII.
JustinThyme is offline   Reply With Quote
Old Sep 9, 2010, 1:08 PM   #6
Member
 
Hrisi's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Bucharest, Romania/ Gulf shores, Al.
Posts: 57
Default

Thank you all for your answers! I tried all the settings but I thought that maybe there was something I was missing. Now you've confirmed me that I've read the manual well enough and this feature doesn't exist.
__________________
Canon T1i, EOS 7D with: 18-55mm, 55-250mm, 50mm 1.4, 100mm 2.8 IS L, 24-70mm 2.8 L
http://saha-art.webs.com/
Hrisi is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 5:35 PM.