Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital SLR and Interchangeable Lens Cameras > Canon EOS dSLR

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Mar 26, 2011, 1:21 AM   #1
djb
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,289
Default 1dm4 live view problem

My 1dm4 seems to malfunction in live view. When in live view shooting stills when I press the shutter button it will only focus. no shutter activation in either one shot or continuos mode. But, when in live view and recording video, it works just fine. It will do continuous shooting or one shot. So, I'm hoping it is only operator error. Anybody have any ides? thanx!!

dennis
djb is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Mar 26, 2011, 11:53 AM   #2
djb
Senior Member
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,289
Default 1dm4 live view problem

Well, I figured it out. As I figured it was OE!! I was not waiting for liveview AF to lock a focus point. Darn, it takes seconds to get a focus in liveview. The reason it works perfectly in liveview movie mode is that AF is not used. Usually in liveview, I prefocus on a spot and set my lens on MF. Last night I was paying around with liveview and also was in a dimly lit room, kinda like my brain!! Anyway, it's all figured out.

dennis
djb is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 9:03 AM.