Steve's Digicams Forums

Steve's Digicams Forums (https://forums.steves-digicams.com/)
-   Canon EOS dSLR (https://forums.steves-digicams.com/canon-eos-dslr-41/)
-   -   Photoshop RAW and EXIF (https://forums.steves-digicams.com/canon-eos-dslr/36836-photoshop-raw-exif.html)

ulik Oct 30, 2004 3:28 PM

Hello. Didn't know where to post but this is my favourite forum...

I use Photoshop CS to process RAW files from my dRebel. Its' Camera RAW utility/plugin is pretty good and so far served me all right. The only problem I have with it is EXIF information processing. Every time I convert RAW file to JPEG all EXIFdata isbeing erased ;). Is there a way to overcome this and transfer all EXIF data to my newly created JPEG file? I really need this cause 99% I shoot RAW and sometimes I still need EXIF data in processed JPEGs. Thanks a lot!

Nico Oct 31, 2004 12:18 AM

Go to the Adobe forums - I'm sure you will get your answer there:



http://www.adobeforums.com/

ulik Oct 31, 2004 5:30 AM

Thanks Nico, I'll give it a shot!

eric s Oct 31, 2004 2:13 PM

I can say I do not have this problem with PS CS and raw processing of the 10D. If I get file info on the open file after converting the RAW the picture all the EXIF data is there.

How are you checking the data? On a file on disk? On a file you've opened in PS or in the file browser in PS?

If it's a file on disk, how do you save the file? The "save for web" menu choice removes the exif data (and this is a good thing.)

Eric

ulik Oct 31, 2004 2:35 PM

Thanks for input Eric. Here is what I do - open the RAW file in PS CS, Camera RAW pops up, I adjust all settings as needed, then I simply click Save and Save As... dialog pops up and I save the file as JPEG. After that when I check EXIF data in Acdsee it's all gone... The only data left there is colorspace, software and resolution.

However, if I check EXIF with PS (i.e. go to File Info and then Camera Data tab) it shows me some data. Like it's stored elsewhere but not in the file itself.

P.S.: I tried another thing now... If I save image as TIFF it successfully transfers all EXIF data to it. So looks like the problem is with JPEG only...


All times are GMT -5. The time now is 8:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2