Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Canon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Mar 29, 2007, 2:15 PM   #1
Junior Member
 
tubbytwo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 11
Default

My super macro icon is gone. It worked when I first got the camera two weeks ago, but I must have changed something. The macro (flower) is visible but toggeling only turns it on and off, never goes to super macro (flower with S) I have tried all the settings described in the manual (p. 56,57) No zoom, no flash. I have even gone back to the default settings by holding the menu button for 5 seconds. It's gone.
tubbytwo is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Mar 29, 2007, 3:49 PM   #2
Administrator
 
steve's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 2,535
Default

Are you shooting in Auto mode? Super Macro requires using theP, Tv, Av, M, MyColors or Movie mode. Regular Macro will work in Auto so I think this is your problem.
steve is offline   Reply With Quote
Old Mar 29, 2007, 3:59 PM   #3
Junior Member
 
tubbytwo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 11
Default

I have tried every mode and every iso. Super macro is available in AUTO, not MOVIE...say the manual.


tubbytwo is offline   Reply With Quote
Old Mar 29, 2007, 10:49 PM   #4
Member
 
requa's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 63
Default

I notice the instructions you posted from the manual say to press the macro button repeatedly, but on my camera, the camera itself tells me to hold the macro button in to activate super macro mode. Have you been holding the button for a few seconds (works for me), or pressing it repeatedly?
(Sorry; I just noticed you were asking about the S2. My response came from my S3. It might be worth trying anyway.)
requa is offline   Reply With Quote
Old Mar 29, 2007, 11:29 PM   #5
Junior Member
 
tubbytwo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 11
Default

requa, you win the prize! Holding it down for several seconds did it.Thank you.

[sup]Now if I could only access my camera to change the previous owner's name.[/sup]

tubbytwo is offline   Reply With Quote
Old Apr 6, 2007, 5:02 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 12
Default

On my S3 super M is not available in auto mode. Or, should I say even holding the button down a few seconds does not work in Auto.

beegjay is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 6:36 AM.