Go Back   Steve's Digicams Forums > Digicam Help > Flash (External)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jan 8, 2012, 12:34 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Default sb600 extenal flash not firing

Hi,
i bought an external sb600 speedlight about 18 months ago.
worked fine until maybe 1 month back.
changed batteries for new
buttons work push flash and hear firing but nothing fires visually and ready light always solid red
went on other forums but nobody seems to have an answer
also the lcd works and mode functions and all buttons except that constant red light on ready button
hope someone here can be of more help
Please help
Desperate
I am new to cameras and external flashes so please respond in simple terms
melloch is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jan 8, 2012, 7:40 AM   #2
Senior Member
 
Bob Nichol's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Eastern Ontario Canada
Posts: 822
Default

Have you tried to reset the SB600 by powering the unit on then pressing and holding the Power and Mode buttons until the LCD display flashes?
Bob Nichol is offline   Reply With Quote
Old Jan 8, 2012, 10:01 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
Default sb600

yes i have but does not do any good
melloch is offline   Reply With Quote
Old Jan 9, 2012, 7:08 AM   #4
Senior Member
 
Bob Nichol's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Eastern Ontario Canada
Posts: 822
Default

Flash tube or firing circuit may be defective so send it to be fixed. Opening the case yourself can be hazardous to your health from electrocution.
Bob Nichol is offline   Reply With Quote
Old Jan 10, 2012, 10:51 AM   #5
Senior Member
 
VTphotog's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Extreme Northeastern Vermont, USA
Posts: 4,214
Default

If the charging light never turns green, I would say the problem is likely to be the high voltage capacitor. A camera repair shop should be able to fix it, it you have one locally. Factory repair might take a bit longer, but is likely to still cost less than a new unit.

brian
VTphotog is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 5:35 AM.