Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Fujifilm

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 12, 2007, 11:18 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4
Default

Hey everyone, I had started getting into photography about a year ago, and recently decided to go witha S700.

I have had the S700 for a little over 2 months now and I can see noise in just about every picture that I have and it gets really frustrating and disappointing :angry:. Iwas wondering if I am doing something wrong. Here is a link to a webshots with a few sample photos that I have.

Any input would greatly accepted.

http://community.webshots.com/user/RichGiles
RichRocks is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jul 13, 2007, 12:05 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 978
Default

I tried to find the EXIF information on your pictures after saving them to my desktop, but it appears to have been stripped away.

Just off the top of my head, I would say that all of your pictures at ISO 400 and above can be expected to have visible noise. This means all of your "natural light" mode shots will show it.

I have the S5200 and its images are pretty clean at ISOs 200 and below.


robbo is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2007, 9:51 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4
Default

I went back and checked the ISO settings, and most of the pictures are at ISO 64,100 & 200, and still have a lot of noise present. The one picture with the three tall buildings is at ISO 400, like you said, and makes sense on why there is so much noise visible.

any other suggestions?
RichRocks is offline   Reply With Quote
Old Jul 13, 2007, 9:54 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 4
Default

First off, thanks for taking the time to try to figure out what is wrong them.

I went back and checked the ISO settings, and most of the pictures are at ISO 64,100 & 200, and still have a lot of noise present. The one picture with the three tall buildings is at ISO 400, like you said, and makes sense on why there is so much noise visible.

any other suggestions?
RichRocks is offline   Reply With Quote
Old Jul 14, 2007, 3:15 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 978
Default

Try to review the picture samples from this site's review of the S700 and also on the review of the camera at http://www.dcresource.com. Check to see if these images are as noisy as what you have. If not, maybe you have a defective camera. In that case, I would return it to Fuji for a replacement.
robbo is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 2:10 PM.