Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Fujifilm

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Aug 22, 2007, 11:02 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 3
Default

I just bought this camera (Fugi S-700) yesterday. So far all my pictures taken indoor with the flash seem blurry and reddish. I am using Auto. Outside the pictures are not that great either. None of the pictures seem sharp to me.

I am so bummed!

There are so many things on the camera that I have no idea where to begin. I am familiar with manual mode somewhat, but stil can't figure out how to choose things manually. I go to manual mode and use the toggles and it brings up the stupid flash
menu everytime.

Also when I take a video and then play it back, I can barely hear the sound. I turned up the volume to 10 and still can barely hear it.

When using the flash indoors.. it makes my childrens faces completley white like ghostly. Sometimes it also makes their faces a glowing blue color.

I really really want to love this camera. I also have the S3000 Fugi and I am not seeing much difference between the s3000 and the s700. The pictures are almost identical and I thought they were going to be so much better.

can anyone help me figure some of this stuff out?
ginamaynard183 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Aug 22, 2007, 1:57 PM   #2
Senior Member
 
Bynx's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,638
Default

The first thing you should do is read the manual. Try something then read that part of the manual again until you are familar with the controls. Its got lots of choices for you to make. But read the manual. Its very well written.
Bynx is offline   Reply With Quote
Old Aug 22, 2007, 3:15 PM   #3
Senior Member
 
mtclimber's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon, USA
Posts: 18,143
Default

Well let's see what we can do. Firstly, please rather than using "Auto" on the Mode Selector, please turn it to "P" which is the Programed Auto Mode. Secondly, make sure the White Balance is set to "Auto." Thirdly, please be sure the ISO is set to "Auto (400)." Finally make sure that the flash is set to to "Auto Flash."

Now please be sure to hold the S-700 steady as you take the photo. DO NOT punch the shutter release. Instead, please squeeze the shutter gently and continually until the shutter releases.

Your photo should look good, quite like the photo posted below.

Sarah Joyce
Attached Images
 
mtclimber is offline   Reply With Quote
Old Aug 22, 2007, 3:48 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,063
Default

Sarah Joyce,

I looked at the exif data for your photo in the previous message. I noticed that you used -.67 EV compensation on that image. I have almost routinely done the same thing with my S9000, and find that my images are significantly improved. Do you use exposure compensation a lot?
jphess is offline   Reply With Quote
Old Aug 22, 2007, 4:24 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,870
Default

gina,

Post a couple of your pics.

the Hun


rinniethehun is offline   Reply With Quote
Old Aug 22, 2007, 6:08 PM   #6
Senior Member
 
mtclimber's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon, USA
Posts: 18,143
Default

jp-

Yes, I do use exposure compensation a lot. I have found that with either -0.3 or -0.7 EV with my Fuji cameras, the photos are much easier for me to work with them that way.

Sarah Joyce
mtclimber is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 7:39 PM.