Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Fujifilm

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Jul 15, 2010, 2:33 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: England
Posts: 181
Default HS10 Question

Hi guys, just a quick question for all you HS10 owners. When taking a pic or switching into preview mode I can feel the camera "clunk" inside, as if something is moving. Seeing as I am on my second HS10 and the first one did the same I am going to assume that this is normal? Sometimes is happens when taking a pic and sometimes not. Has anyone else noticed this?
Kenzie is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Jul 15, 2010, 2:46 PM   #2
Senior Member
 
sprint's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Belgium ( that's in Europe) :-))
Posts: 178
Default

Hi,
I think it is when the camera switches off its vibration reduction in the lens.
__________________
Fuji HS-20, Hoya uv-0. Nikon D90, 50 mm f 1.8 ,18-200 VR, SB800, MD80, and a bunch of AA batteries.
sprint is offline   Reply With Quote
Old Jul 15, 2010, 3:42 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Default

Hi,
The "clunck" you are hearing inside the camera is the stabilisation on the CCD. Whenever you go into playback the CCD locks in position, then when you go back to shooting the CCD unlocks and almost starts floating.
Hoodj1234 is offline   Reply With Quote
Old Jul 15, 2010, 3:44 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: England
Posts: 181
Default

Lol, I just have this image in my head like the sensor is floating in space like an astronaut cut loose! Thanks for the note.
Kenzie is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 4:20 PM.