Go Back   Steve's Digicams Forums > Digital Cameras (Point and Shoot) > Fujifilm

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old Nov 2, 2005, 7:19 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
Default

HI,
I bought Fuji S5600 just yesterday. Took Photos and downloaded 2 PC with FinePix Software and fine, No prob. I took some video (640x 480) and tried downloading to PC, the software gets hanged, no response even after 5 minutes. I tried connecting camera again , tried taking another video, but again same, even tried reinstalling the software. (OS is WinXP). Photos never showed such aprob, Only prob is with video. What could b reason? Any Solution.
ThankYou.
drspking is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Old Nov 2, 2005, 10:57 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,063
Default

There are a number of things that could be contributing to the problem. Are you trying to download using a USB 1 connection? That could pose a problem. Most digital video cameras connect to the computer using a FireWire connection because it is much faster. Have you tried just using Windows Explorer and dragging the file to your computer?
jphess is offline   Reply With Quote
Old Nov 7, 2005, 9:27 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1
Default

drspking
I own a S5500 and I had the same problem. I believe the camera-software is the same with the S5200/S5600. I changed the USB-mode in the set-up menu and it works fine now.
I don't use the finepix-software, butI downloaded the USB-driver from Fuji-site.
franss is offline   Reply With Quote
Old Nov 9, 2005, 5:57 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 21
Default

i seem to have nothing but trouble with the Fuji software...especially their one to burn movies to VCD...

if you use Windows XP you shouldn't even need to install a driver

use the XP's own photo wizard... I find it best

installing Finepix viewer over-rides some of the XP's stuff..... i never install it
fabianfred is offline   Reply With Quote
Old Dec 18, 2005, 11:30 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
Default

The problem has vanished. I happened to do a reinstall of My PC's OS and installed latest Directx. After that it shows no problem, it works well. But i copied without using software. Dont know how it would b with the software, mayb it wont create any problem.
drspking is offline   Reply With Quote
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 1:08 AM.